Joomla project supported by william hill poker.

Membrane bituminoase

terasa-2 400Membranele sunt un produs "invizibil" care acopera constructii precum aeroportul Otopeni, Kaufland, Real sau Iulius Mall. In realitate sunt folii care se aplica monostrat, cu detalii specifice, fixate mecanic, lestate sau chiar lipite in intregime pe suport, sudabile cu aer cald. 
Proprietatile membranelor sunt ameliorate prin inserarea de armaturi aditivate cu compusi care le ofera rezistenta la UV, la expunerea indelungata la frig sau la cicluri de inghet-dezghet, la atacuri chimice.

Se pot utiliza la:

- sisteme de acoperisuri orizontale sau inclinate

- terase balastate

- bazine si rezervoare de apa

- pentru aplicatii zootehnice si de imbunatatiri funciare

 

Membrana bituminoasă 

Membranele bituminoase au rolul de a preveni scurgerile de apa. Popularitatea lor se datoreaza costului scazut, disponibilitatii materialelor, precum si a usurintii de instalare.

O membrana bituminoasa actioneaza ca o structura compozita singura, dar comportamentul ei este influentat de proprietatile materialelor din care este realizata, suprafata la care adera si mediul in care aceasta trebuie sa serveasca.

Membrana bituminoasa se compune din: material de impermeabilizare, armatura, folie micronica din polietilena termofuzibila, granule de ardezie si nisip sau talc. 
 

Tipuri de membrane 

Membrane cu bitum oxidat

Sunt membrane realizate din bitum oxidat si armatura de fibra de sticla. Bitumul oxidat este bitumul de extractie, oxidat prin suflare de aer, la temperaturi ridicate, in vederea obtinerii unei duritati marite si a unui punct de inmuiere de 70-90° C.


membrana cu bitum oxidat

 Membrane elastomer

Membrane bituminoase cu performante mai ridicate decat membranele standard. Potrivite pentru utilizare ca bariera de vapori.


membrana elastomer

 Membrane anti-rădăcină

Membrane hidroizolatoare realizate din bitum selectat, polimeri si armatura de fibra de sticla.


membrana autoadeziva

 

BauderPLANT E este o membrana de inchidere de calitate ridicata cu protectie la strapungerea radacinilor. 
Calitatea bitumului elastomer se situeaza departe de cerintele privind normele, armatura consta din voal poliesteric de calitate ridicata. Suprafata caserata cu ardezie verde protejeaza de radiatiile UV.


membrana anti radacina

 Amorsa

Primer cu baza bituminoasa, cu solventi volatili si aditivi, ce imbunatatesc aderenta membranelor aplicate pe suport. Acesta poate fi aplicat pe suprafetele din beton, metal sau lemn, suprafete ce se doresc a fi hidroizolate cu membrane bituminoase.
 
 

Terase 

Terase calde

Sistemele de terase moderne includ o hidroizolatie si o termoizolatie. Cel mai utilizat material pentru termoizolare este polistirenul, in varianta expandata sau extrudata. Mai rar, sunt folosite diverse tipuri de vata minerala densa, capabila sa faca fata solicitarilor mecanice. in sistem clasic se urmareste ca hidroizolarea sa se realizeze catre exteriorul constructiei, imediat sub suprafata pedonabila.

Aceasta hidroizolatie protejeaza stratul termoizolant de umezeala, aflat dedesubt, si poate fi acoperita la randul ei cu un material rezistent la trafic (roca, ceramica, diverse compozite, etc.). Sub polistiren, unele sisteme includ o bariera de vapori, care sa impiedice transferul de umiditate catre termosistem.

Terase calde necirculabile

Se monteaza un strat de difuzie si imprastiere a vaporilor ce se formeaza prin transpiratia betonului atunci cand sunt diferente de temperature la suprafata terasei fata de interior. Apoi se monteaza o bariera de vapori ce impiedica ridicarea umezelii spre stratul superior de termoizolatie, vaporii de apa vor fi astfel, directionati spre exterior prin aticuri si terasa respira.

Termoizolatia se face prin placi dure de polistiren inchise la partea superioara de hidroizolatie (membrane armate cu impaslitura de fibra de sticla ce asigura stabilitate si rezistenta la rupere). Terasele calde circulabile au prevazut la suprafata protejata un pat de mortar si se finiseaza cu gresie sau dale de beton sau lemn, asezate pe ploturi reglabile.

Terase inverse

Sistemul de terasa inversata pune hidroizolatia sub termoizolatie. Polistirenul expandat sau extrudat aflat de aceasta data catre exterior, are in plus si rolul de a prelua solicitarile provenite de la trafic, respectiv agresivitatea intemperiilor. Nedorindu-se totusi ca apa sa ramana in termosistem, sau sa intre particule nedorite, peste polistiren se aplica deseori un strat de difuzie sau geotextil. Acest concept a permis realizarea de terase rezistente la trafic, chiar la cel auto, si asa-numitele "acoperisuri verzi". Radacinile plantelor, biosistemele care se formeaza in sol nu deterioreaza polistirenul si nu ajung la hidroizolatie.

Dezavantajul major al sistemului clasic este integritatea stratului hidroizolant. Aflata catre exterior, supusa solicitarilor mecanice, variatiilor mari de temperatura, radiatiilor UV si umiditatii, care la acel nivel sunt cele mai mari in cadrul unei cladiri, hidroizolatia se poate deteriora mai rapid, oricat de performanta ar fi. Sistemul inversat castiga tot mai mult teren, datorita catorva avantaje: durata de viata superioara, posibilitatea de a monta sistemul indiferent de conditiile meteorologice (dupa hidroizolare) si posibilitatea de a schimba stratul final pedonabil fara teama de a deteriora hidroizolatia.

 

 

Mai multe din această categorie: Membrane PVC »

Parteneri Perfect Roof

decra logo enimagesCA54OCPLlogo rgbtondachSikasilesia-logoicopal logo cmyk

Servicii

how we do1Noi, cei de la Perfect Roof, vă punem la dispoziție servicii... 

Citește mai mult...

Contact

Str. Dionisie Lupu, nr. 50, et. 3, ap.7, interfon 73C Bucuresti Sectorul 2 Romania

Tel: 0730.330.234, 0736.661.163, 0766.919.338

Vezi datele de contact

Cu un design clasic, tigla metalica acoperita cu roca vulcanica, vine in completarea tiglei ceramice. O putem numim completare deoarece are la baza...

Concernul TONDACH este lider de piaţă în producţia ţiglei ceramice în Europa Centrală şi de Est. Calitatea superioară a produselor, soluţ...

Membranele lichide sunt membrane sintetice fabricate din materiale non-rigide. Membranele lichide se intaresc in prezenta umiditatii din aer pentru...

Lemnul este alcatuit din mai multe tipuri de tesuturi vegetale: tesutul vascular, fibre, parenchimul de rezerva.

  • Fibre: fascicule de celule rezi...

De peste 170 de ani, ZM Silesia SA, membra a grupului Impexmetal Group, a fost una din primele companii specializate in productia de zinc si titan-...

   
Copyright Perfectroof SRL. Webdesign DiviziaIT.