Joomla project supported by william hill poker.

Acoperiș fălțuit

acoperis faltuit CUAcoperisul faltuit se adreseaza tuturor gusturilor, fie ca este vorba despre case cu aspect traditional, cladiri clasate ca monumente istorice sau arhitecturi moderniste, tabla plana poate fi alegerea perfecta pentru indeplinirea celor mai mari exigente in materie de acoperisuri.
Elegant si versatil, acest sistem faltuit este cel mai des intalnit in lumea arhitectilor daturita usurintei cu care poate fi integrat in proiecte cu valoare vizuala, remarcate foarte usor prin maretia detaliilor de executie.
Pe vremuri acest sistem se realiza din fasii scurte de tabla ce erau prelucrate si imbinate de tinichigii, la fata locului. Ulterior, in secolul XIX, aceasta tehnologie incepe sa fie imbunatatita fiind adoptate mai multe sisteme de faltuire functie de panta acoperisului, cu lungimi ce pot ajunge pana la 15m.

Tipuri de acoperiș fălțuit

Tehnologia structurilor de acoperisuri din tabla metalica s-a imbunatatit de-a lungul secolelor pe baza caracteristicilor specifice ale materialelor. Metalele se folosesc de obicei in grosimi mici (0,5-1 mm), dar au suprafete mari.
Cea mai importanta proprietate a acestor suprafete metalice este schimbarea dimensiunii lor datorita temperaturii, aceste materialele sunt frecvent expuse la diferente de temperatura care pot sa atinga si valoarea de 100 grade Celsius.
Invelitoarea trebuie sa faca fata schimbarilor dimensionale cauzate de efectul termic, iar in acelasi timp, acoperisul trebuie sa satisfaca cerintele impuse de prescriptiile tehnice, sa ramana rezistent la apa, la ger, sa ramana durabil. Tabla plana faltuita impresioneaza prin potentialul estetic, durabilitate, costurile scazute de intretinere si usurinta in prelucrare.

Acoperiș cu falț drept

Acoperirea cu falt drept consta din benzi de tabla, aranjate perpendicular pe streasina sarpantei (paralele cu panta de inclinatie) si sunt legate una de cealalta prin falturi drepte duble. Aceast tip de faltuire se aplica la inclinari de acoperis de peste 6-7%.

Acoperiș cu falț pe șipci

Modul de executie falt pe sipci, similar celui cu falturi drepte, consta de asemenea din benzi de tabla,imbinarea acestora fiind diferite, aceasta realizandu-se prin sipci fixate mecanic de stratul suport, cu surubiri sau cuie. Sub sipca se aseaza cleme de forma U. Toata grila este apoi acoperita cu table cu margine cu lacrimar. 
Aceasta solutie este mai sigura din punct de vedere al impermeabilitatii decat cea cu falt drept, deoarece imbinarile sunt asezate mai sus. Metoda poate fi aplicata si la acoperisuri cu inclinare de 3%. Ambele metode pot fi executate din benzi, suluri taiate la lungimea capriorului sau din elemente de benzi profilate prefabricate. Dimensiunea minima a sectiunii penei de lemn este de 40x40 mm (dimensiunile pot fi marite). Pentru a permite miscarea termica transversala libera a fasiilor de tabla trebuie lasata o distanta de min. 3 mm intre latura penei si portiunea de tabla indoita. 
Fixarea penelor de astereala trebuie sa fie in asa fel conceputa incat sa preia eforturile nascute in urma actiunii fortei de suctiune a vantului. Cuiele de fixare trebuie sa patrunda pe toata grosimea asterelei si pentru o fixare mai buna ele trebuie sa fie batute oblic pe ambele laturi ale penei. In cazul invelitorilor cu sipci de lemn, fasiile de tabla au o posibilitate de miscare mult mai mare decat in cazul invelitorilor din tabla faltuita.

Acoperiș cu plăci parțial suprapuse (solzi din tablă)

Poate fi realizata o suprafata de acoperis cu textura variata, prin aplicarea placilor cu acoperire partial suprapusa, folosind elemente mici de tabla. Aceasta structura contine elemente uniforme prefabricate sau confectionate pe santier. Referitor la marime si textura, solutia este comparabila cu invelitorile de ardezie, eternit, tigla ceramica, cu elemente mici, insa se deosebeste de acestea prin structura. 
Tablele in forma de romb, rectangulare sau patrate sunt indoite la cele patru laturi in asa fel, incat se formeaza falturi unice invelite care sunt coroiate laolalta pe toate laturile. Fixarea elementelor se realizeaza cu cleme. Din cauza dimensiunilor reduse si a laturilor faltuite, aceste structuri sunt destul de rigide, toata invelitoarea se poate fixa de sipcile sarpantei, urmand distanta dintre cleme.

Materiale

Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar. Cele mai des intalnite materiale din care se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt:

Mai multe din această categorie: « Ferestre mansardă

Parteneri Perfect Roof

decra logo enimagesCA54OCPLlogo rgbtondachSikasilesia-logoicopal logo cmyk

Servicii

how we do1Noi, cei de la Perfect Roof, vă punem la dispoziție servicii... 

Citește mai mult...

Contact

Str. Dionisie Lupu, nr. 50, et. 3, ap.7, interfon 73C Bucuresti Sectorul 2 Romania

Tel: 0730.330.234, 0736.661.163, 0766.919.338

Vezi datele de contact

Paul Bauder GmbH & Co. KG din Stuttgart este producătorul principal de sisteme de acoperiş din Europa fiind proprietar de peste 150 de ani.
Dintr-...

Carotarea betonului este un proces de gaurire economic, rapid si curat. 
Elegant si versatil, acest sistem faltuit este cel mai des intalnit in lume...

Membranele sunt un produs "invizibil" care acopera constructii precum aeroportul Otopeni, Kaufland, Real sau Iulius Mall. In realitate sunt folii c...

Cu un design clasic, tigla metalica acoperita cu roca vulcanica, vine in completarea tiglei ceramice. O putem numim completare deoarece are la baza...

Kaspar Winkler s-a născut în Austria, într-o familie modestă de cizmari, iar ulterior a emigrat în Elveţia. Condus de spiritul sau antrepreno...

   
Copyright Perfectroof SRL. Webdesign DiviziaIT.